Välkommen till min blogg

Många tror att jag är religiös med tanke på sidan namn. Men sedan barnsben har jag blivit kallad för heliga Birgitta. Något som är ganska ironiskt eftersom jag jämförs med ett helgon och det är ju alltid positivt.

I det första inlägget tänkte jag förklara vem Heliga Birgitta är så att ni får mer koll på vem jag jämförs med. 🙂

Heliga Birgitta

Helgonet Birgitta föddes runt 1303 och blev döpt till Birgitta Birgersdotter. Det finns inga bevis till dagens datum vart Birgitta är född. Den äldsta traditionen om födelsen av Birgitta kommer ända från 1400-talet. Historien byggde då från en krönika och material från ett kloster i Vadstena.

Ett datum som nämns och som folk tror att Birgitta är född är omkring

Kloster i Vadstena
Vadstena kloster ritades av Birgitta och invigdes 1384.

1303. Som tur är har jag inte hängt med sedan dess, men det är lite komiskt att jag jämförs med Birgitta. Birgitta utnämndes till ett helgon.

Birgitta var även känd utanför Sveriges gränser och då blev hon mer känd som Furstinnan av Närke.

Jag vet inte vad det är som gör att jag jämförs med heliga Birgitta. Det är inte bara namnet utan det är många som har påtalat andra saker. Det låter kanske som jag har dålig självinsikt men jag har verkligen blivit jämförd i hela mitt liv med Heliga Birgitta.

Det sägs att Heliga Birgitta hade syner sedan tidig ålder. En känd historia säger att Heliga Birgitta såg Jungfru Maria och att hon då satte en guldkrona på hennes huvud.

Hon har även sett Kristus när han korsfästes. Detta blev senare känt och präglade hela Heliga Birgittas liv.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *